17 Mayıs 2009 Pazar

hadise düm tek tek eurovision






Moskova'da yapılan 54. Eurovision 2009 şarkı yarışmasını Norveç kazandı. Türkiye Hadise ile dördüncü oldu. Moskova'da Olympisky Arena'da yapılan ve 25 ülkenin katıldığı 54. Eurovision şarkı yarışmasında Alexander Rybak'ın temsil ettiği Norveç tüm zamanların en yüksek puanını alarak 387 puanla Eurovision galibi oldu. Böylece gelecek yılki Eurovision'u düzenleyecek ülke oldu.

Hadise ve Türkiye, Azerbaycan, Fransa, İngiltere ve İsviçre gibi ülkelerden tam puan olan 12 puan aldı. Almanya, Belçika ve Arnavutluk Hadise'nin parçası Düm Tek Tek ve Türkiye'ye 10'ar puan verdi. Hadise'nin parçasını okuduğu sırada Rus televizyonun sürekli uzak çekim yapması dikkat çekti. Rusya, ayrıca, başlıca tatil ülkeleri Türkiye olan ve Türk müziğine ilgileriyle bilinen Rus halkına rağmen, Türkiye'ye hiç puan vermedi.

Temsilcileri Aysel ile oldukça başarılı bir performans sergileyen Azerbaycan, Eurovision şarkı yarışmasında sürpriz yaparak üçüncü oldu. Bir başka sürpriz yapan ülke İzlanda idi. İzlanda 18 yaşındaki şarkıcıları ile ikinci oldu. İngiltere ülkenin en tanınmış müzik otoritelerinden Andrew Lloyd Webber'in yazdığı şarkı ile Türkiye'nin altında beşinci sırayı aldı.

54. Eurovision 2009 şarkı yarışmasında ilk dört sırayı alan ülkeler ve aldıkları puanlar şöyle:

1- Norveç, 387 puan

2- İzlanda, 218 puan

3- Azerbaycan, 207 puan

4- Türkiye, 177 puan

Londravizyon, 16/05/09